Ljetno računanje vremena

Ljetno računanje vremena (međunarodna engleska oznaka: DST = Daylight saving time) na koje prelazimo s Ljetno računanje vremenanoći 25. na 26. ožujka službeni je vremenski sustav u R. Hrvatskoj u kojem se kazaljke prebacuju za jedan sat unaprijed u odnosu na mjesno standardno vrijeme. Svrha ovog postupka je bolja usklađenost između sati dnevnoga i noćnog svjetla.

U Europi se ovaj sustav često jednostavno naziva »ljetno vrijeme« (npr. EST = European Summer Time), što se vidi i u međunarodnim engleskim oznakama za pojedine vremenske zone, npr. za srednjoeuropsku vremensku zonu (CET = Central European Time), koja u ljetnim mjesecima postaje srednjoeuropska ljetna vremenska zona (CEST = Central European Summer Time).

Iako prelazak na ljetno računanje vremena za većinu nas najčešće predstavlja manjak sna to može biti i izrazito stresno jer postoji opasnost da ćemo u prvim danima promjene računanja vremena stalno biti u zakašnjenju sa svojim radnim i poslovnim obavezama. Stoga kako biste smanjili stres koji Vam prijeti ovog tjedna svoj ovjereni ili obični prijevod bez ovjere sudskog tumača naručite na vrijeme i tako ostvarite svoje osobne i poslovne ciljeve ili zadatke koji su pred Vama!